به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نجف آباد، به نقل از مهندس منتظری رئیس امور دام شهرستان: در راستای اجرای سیاست تولید محصول سالم و با هدف سلامت مصرف کنندگان، کاهش ضایعات لاشه های طیور و باقی مانده انتی بیوتیک ها، طرح تولید مرغ سایز( ۴۲ روزه) در شهرستان اجرایی شد.
منتظری افزود: طرح تولید مرغ سایز طرحی ملی است که در آن مرغ با وزن یک کیلو و 200 گرم تا یک کیلو و 800 گرم به بازار عرضه می شود.
وی همچنین تعریف مرغ سایز را، عرضه گوشت مرغ در یک دامنه کم با وزن مشابه عنوان نمود و ادامه داد این موضوع زمینه را برای سورتبندی و بسته بندی مطلوبتری را در مراحل کشتارگاهی فراهم می نماید .
ایشان همچنین تولید و مصرف مرغ سایز را موجب تضمین امنیت غذایی جامعه، کاهش مصرف چربیهای مضر گوشت مرغ، کاهش مصرف دارو ها و آنتی بیوتیک ها دانست.
وی افزود: مرغ های سبک وزن دارای چربی و استخوان کمتر می باشند و نسبت به مرغ های سنگین وزن برای مصرف کننده به صرفه تر هستند. همچنین مرغ های سبک وزن طعم و مزه ی بهتر دارند و دارای کیفیت گوشت بهتری هستند. علاوه بر آن پرورش مرغ سایز دارای توجیه اقتصادی است چرا که در این روند، مرغ در سن حداکثر 42 روزه کشتار می شود و درنتیجه دوره های جوجه ریزی از 4 دوره در سال به 6-5 دوره رسیده و هزینه های نگهداری و پرورش در مرغداری ها 5 تا 10 درصد کاهش می یابد و در نهایت منجر به افزایش تولید گوشت در واحد سطح و بهبود تبدیل غذایی می گردد. |