پنج شنبه 06 اردیبهشت ماه 1403
   

 

استفاده کود دامی پوسیده در باغات

استفاده از انواع کودهای دامی برای خاک بسیار مفید است، علاوه برتغذیه گیاه باعث بهبود ساختمان خاک می شود.و محیط رشد ریشه را بهبود می بخشد. اما اگر از کود دامی تازه استفاده شود این موضوع می تواند سبب مسمومیت گیاه شود زیرا فرآیند تجزیه این کودها در خاک انجام می شود و طی این فرآیند، گازهایی تولید می شود که برای ریشه گیاه مضر می باشند.كود حيواني حدود 3 تا 4 ماه بايد روي هم انباشته و پوسيده شود تا به دليل گرم كردن بيش از حد خاك ريشه ي گياه را نسوزاند . چراکه فراوانی ترکیبات آلی ازت دار ساده در کود حیوانی تازه بسیار مساله ساز است. تجزیه سریع این مواد سبب آزاد شدن آمونیاک و تجمع آن در مجاورت ریشه ها گشته و موجب مسمومیت گیاه می گردد.

پوسیدگی کود سبب می شود که از میزان بذر علفهای هرز و آلودگی به امراض و حشرات نیز کاسته شود. برای پوسیدگی اولیه کود حیوانی می توان آن را در شرایطی مشابه تهیه کمپوست قرارداد و یا کود حیوانی را مدتی قبل از کاشت در خاک مزرعه اختلاط داد. تجزیه کود در خاک و تبدیل آن به هوموس نیز مستلزم کفایت تهویه، حرارت و رطوبت در خاک می باشد این عوامل از طریق انجام عملیات مناسب زراعی تامین می شوند.
برای پوساندن کود دامی بهتر است،از یک چاله برای انبار نمودن کود استفاده شود.کود نپوسیده دامی را در چاله ریخته و به اندازه یک چهارم آن کاه و کلش اضافه میکنیم. وجود کاه و کلش موجب تسریع فرآیند تخمیر کود میگردد،سپس به ازای هر تن کاه و کلش 100 تا 150 کیلوگرم اوره اضافه میکنیم و مخلوط حاصل را به طور یکنواخت مخلوط نموده و روی آن را با نایلون کاملا میپوشانیم، بعد از 3 تا 4 ماه کود دامی به کلی میپوسد و آماده استفاده میگردد. البته میتوان کود را در روی زمین نیز دپو نمود و بعد از حداقل شش ماه مصرف نمود و توسط کولتیواتور با خاک زراعی مخلوط نمود. معمولا میزان 30تا 50تن در هکتار جهت کشت های زراعی و برای گلخانه 3تا 5کیلوگرم در مترمربع پیشنهاد می گردد. در باغبانی استفاده 5 تا20کیلو کود پوسیده در چالکود برای هردرخت بسته به سن و نوع درخت پیشنهاد می گردد.

کود دامی انواعی دارد شامل کود مرغی ،گوسفندی و گاوی کود مرغی درصد ازت و فسفر بیشتری نسبت به گاوی و گوسفندی می باشدازآنجا که بستر گاو دارای کاه و کلش و مرغ دارای خاک اره است که با مدفوع حیوان مخلوط شده است جهت تجزیه نیاز به زمان بیشتری دارد و در این فرآیند ازت مصرف می کند امامعمولا بسترگوسفند فاقد کاه و کلش  است چون زودتر تجزیه می شود به کود گرم معروف است.

 

ورود |عضويت
  كاربران برخط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 171
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 171

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 3015765
Visitors بازديد هاي امروز: 2303
Visitors بازديد هاي ديروز: 2741

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/06 پرتال مديريت جهاد كشاورزی شهرستان نجف آباد
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا